Főoldal Termékek Szűrőváz
Pleatco DE Szűrőrácsok PDF Nyomtatás E-mail
A kivitelezés során felhasznált kiváló minőségű nyersanyagoknak és a modern, innovatív gyártási technológiának köszönhetően a Pleatco szűrőrácsok tovább tartanak és a lehető legenergiahatékonyabb D.E. szűrést eredményezik. A filter részeinek, a szűrőközegnek, a váznak és a fonal technikai fejlesztéseinek eredményeképpen a Pleatco büszkén kínálja kiváló szűrőráccsal ellátott filtereit.

Szűrőközeg

A szűrőközeg (a lamellákat alkotó textilre emlékeztető anyag) a D.E szűrőrácsra épül. Amellett, hogy nagyon erősnek kell lennie, lehetővé kell tennie a folyamatos vízáramlást. A csúcstechnológiával készült alapanyag használatának köszönhetően a rács élettartama megnő, a víz hatékonyabban kerül megszűrésre, az energiafelhasználás pedig csökken. Ez az anyagot a Pleatco az Egyesült Államokban beszerzett szövött polipropilénből készíti, alapanyaga kizárólag szűzgyanta. Ez egy nagyon erős, maximális szűrőképességű szűrőközeget eredményez a Pleatco medencefilterei számára.
Mitől más a Pleatco szűrőközeg más Jakuzzi filterek lamelláinak anyagától?
A különbséget egy speciális eljárásnak köszönheti, amit fibrillációnak nevezünk. Az eljárás során az anyagot egy halászhálóhoz hasonlító sablon szerint megnyújtják (fibrillálják), majd fonallá alakítják. Így a szálak olyan mintázatot vesznek fel, amely a lamella anyagának erősségét megnöveli, miközben jobb vízáramlás érhető el. A zavartalanabb vízáramlásnak köszönhetőben az anyag a megnőtt nyomásnak is sikeresen ellenáll, a szálak nem vállnak szét. Ez számokkal kifejezve azt jelenti, hogy míg egy Pleatco szűrőfilter szövésében 1008 (42x42) metszéspont található, ez egy gyengébb anyagnál 760 (38x20) metszéspontot jelent.

Váz

Két okból lényeges, hogy megfelelően tervezett vázzal dolgozzunk: (1) hogy biztosítsuk a megfelelő vízáramlást, ami által az egész rács hatékonyan működhet; (2) valamint, hogy erős tartószerkezetet biztosítsunk a szűrőközegnek.
A Pleatco váz magában foglal egy közbülső csövet, mely csatornát képez a rács külső szélei és a középpontja között, illetve az egész rácson keresztül. Némely gyártó olyan megoldás mellett dönt, melynek előállítása kevésbé költséges, nem törődve a megfelelő vízáramlás biztosításával. Valójában ezen egyéb megoldások 90°-os kanyarok sorát iktatják a víz útjába, ezzel jelentősen csökken a vízáramlás ereje, valamint medencéjének működési hatásfoka. Továbbá, ezen gyenge megoldások miatt nagyobb nyomás nehezedik a váz közepére, megnövelve az anyag károsodását. A Pleatco megoldás minimálisra csökkenti az anyagra nehezedő nyomást, ezzel hosszabbítva élettartamát és csökkentve a szűréshez szükséges energiát. Végül, a nagyobb rácsvázak több darabból állnak. Ezek a darabok általában nincsenek megfelelően illesztve így összetörhetnek. Ezzel szemben az egyedülálló Pleatco kivitel a jellegzetes összekötőkapcsokkal erős kötést biztosít a különböző elemek között. Ezek megakadályozzák az elemek különválását a szűrés ideje alatt is, vagyis amikor a vízmozgás ideje alatt jelentős torzió keletkezik.

Fonal

A szűrő elkészítéséhez szükséges alapanyagok közül ez a legkevésbé költséges összetevő. Éppen hogy néhány forint különbség van egy olcsóbb fonal és egy négyrétegű, vegyszerálló szál között. Hiába használnánk a legnagyszerűbb rácsot, a legkiválóbb szűrőközeget, ha a varráshoz használt fonal vacak, használat közben megbomlik és tönkreteszi a rendszert. Így mi a Pleatco-nál csakis a legjobbat használjuk.